Over haptotherapie

Het lichaam liegt nooit

Ted Troost

Wat jij hebt meegemaakt ligt opgeslagen in jouw lijf. Je herinneringen zitten niet alleen in je hersenen maar in heel je lichaam. Door naar jouw lijf te luisteren krijg je inzicht in jouw patronen. En kun je nieuwe wegen leren bewandelen. 

Hoe kom je bij Waardevoel haptotherapie?

Waardevoel haptotherapie in Rotterdam

Je kunt zelf een afspraak maken en hebt geen doorverwijzing nodig van een arts. Als eerste kun je starten met een vrijblijvende  kennismakingssessie, waarin we kunnen kennismaken en uit zoeken of haptotherapie iets voor je is.

Waardevoel haptotherapie heeft twee locaties in Rotterdam. Hartje centrum aan de Westblaak, en aan de Claes de Vrieselaan in Rotterdam west. 

Op de Westblaak maakt Waardevoel haptotherapie deel uit van Studio Oost West, een team van wel dertig verschillende therapeuten en artsen die nauw samenwerken. Daardoor kunnen we jou het beste bieden van wat we samen in huis hebben.

gesprekken, aanraken en oefeningen

Hoe ziet een sessie er uit?

We gaan als eerste in op jouw persoonlijke hulpvraag. Samen onderzoeken we waar je tegen aan loopt en hoe je lijf, gevoel en denken daar op reageert. Dit doen we bijvoorbeeld door je het aan den lijve te laten ervaren met aanrakingen, en oefeningen met materialen. Denk hierbij aan zitten op een bal of staan op een wiebeltol. 

De eerste sessies krijg je inzicht in jezelf zodat je je patronen kunt gaan herkennen. Vervolgens verkennen we nieuwe mogelijkheden. Daarmee krijg je de mogelijkheid om te kiezen wat voor jou helpend is.
Na een aantal sessies kijken we of je klachten minder zijn geworden of dat er meer sessies nodig zijn. 

Wilma bij haptonomie behandelbank

Ben je benieuwd of haptotherapie ook bij jouw vraag past?
Neem vrijblijvend contact met me op.

Wat haptotherapie voor jouw kan betekenen

Wanneer haptotherapie?

Je kunt terecht met allerlei hulpvragen. Bijvoorbeeld: piekeren, meer in contact willen staan met je lijf en gevoel, stressklachten, omgaan met emoties, burn out, angstklachten, onbegrepen lichamelijke klachten, stotteren, depressie, niet lekker in je vel, grenzen aangeven, zelfvertrouwen, intimiteit, relaties, verlies, pijn en trauma. 

Of wil je graag jezelf persoonlijk verder ontwikkelen. Ik begeleid je onder andere verder bij: keuzes maken, zicht krijgen op je talenten en valkuilen, grenzen aangeven en beter leren communiceren met anderen.

Zit jou vraag er niet bij? Stel een vraag en ik denk graag met je mee. 

Jouw vraag kan gaan over
Energie en vitaliteit

Veel spanningen ontstaan door druk die je jezelf oplegt of die je voelt uit je omgeving. Je zit niet lekker in je vel. Stress en onrust maken je lichaam en geest uitgeput. Of je hebt lichamelijke klachten waar geen aanwijsbare oorzaak voor is. Als er meer evenwicht komt tussen je gevoel en je verstand, kun je je eigen grenzen aanvoelen en krijg je balans in je energie.

Communicatie en verbinding

Het overgrote gedeelte van onze communicatie is non-verbaal; we communiceren met ons lichaam. Ik leer je gevoel te krijgen voor de manieren waarop je bijvoorbeeld ‘ja’ of ‘nee’ zegt met je lichaam. Klopt je lijf bij je woorden dan wordt communiceren en verbinding krijgen met iemand een stuk helderder. 

Plezier in spreken

Veel spanningen ontstaan door druk die je jezelf oplegt of die je voelt uit je omgeving. Stress en onrust in je lijf die je liever niet voelt. Als er meer evenwicht komt tussen je gevoel en je verstand, kan angst en stotteren verminderen. Je praat met meer zelfvertrouwen.
Lees meer over stotteren.

Jezelf zijn

Leren om je thuis te voelen in je lichaam. Werkelijk kiezen voor de identiteit die bij je past. Haptotherapie is erop gericht je meer thuis te gaan voelen in je lichaam en te zorgen dat je van binnen steviger wordt.

Sombere gedachten

Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten. Haptotherapie helpt je contact te maken met je omgeving en weer in je lijf te komen en daar ook de andere gevoelens weer ruimte te geven. 

Intimiteit

In nabijheid of bij intimiteit is het van belang om af te stemmen op jezelf en op de ander. Dit is een wederkerig proces. Haptotherapie helpt je te ontdekken af te stemmen af elkaar met respect voor ruimte, authenticiteit en ‘afstand’.

Trauma verwerken

In veligheid de verbinding met je lijf herstellen en daarmee de verbinding met jezelf. Je leert met haptotherapie jezelf weer openen voor anderen, sluiten als het nodig is. Je krijgt de regie over jezelf terug. Het vertrouwen in jezelf en in anderen wordt hersteld. In het contact met anderen ervaar je weer plezier. De eenzaamheid en isolatie in kleine stapjes doorbreken.

Bedrijven en teambuilding

Tachtig tot negentig procent van wat we denken, doen en  communiceren is gebaseerd op ons gevoel. Maar op ons werk blijven gevoelens vaak onbenut. Juist daar liggen veel kansen. Hoog tijd om meer verstand te krijgen van gevoel!
Groepstrainingen maken jullie groepsdynamiek zichtbaar. Versterken van vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor een betere gezamelijk resultaat. Groepstrainingen maken jullie groepsdynamiek zichtbaar. Versterken van vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor een beter gezamenlijk resultaat.
Lees meer over bedrijven en teams.

Samen ontdekken
wat voor jou het beste is

Het is belangrijk dat je een therapeut kiest waar je een klik mee hebt. Daardoor kun je met meer vertrouwen aan je eigen proces werken. 

Wat kost haptotherapie?

Tarieven

Waardevoel heeft een aanbieding voor een kennismakingsessie voor €49,-
Maak een afspraak voor een kennismakingssessie en km te weten wat haptonomie voor jou kan doen.

Vergoedingen haptotherapie

Haptotherapie wordt (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars.
Coaching wordt regelmatig vergoed door je werkgever, vraag dit na bij de HR manager op je werk.

wat cliënten zeggen
"Door de oefeningen die we samen deden werd ik me bewust van mijn grenzen en ik leerde letterlijk hoe het voelt uit balans te zijn en wat ik kan doen om me beter te voelen. Dit alles hielp me om de uitdagingen beter aan te kunnen."

marit - ecoloog

“Een prettige combinatie van een open blik en nieuwsgierigheid en een grote zorgvuldigheid. Of je nou voor het verlichten van lichamelijke klachten komt of om bijvoorbeeld je eigen grenzen beter te voelen en aan te geven, Wilma helpt je om weer beter in je lijf en bij je gevoel te komen.”

Martijn Anthonio - onderzoeker

"Ik durf te zeggen wat ik wil zeggen. Doordat mijn angst verminderd is lukt dat minder stotterend en heb ik een baan met leidinggevende functie gekregen."

Antoine - teammanager

“Wilma werkt zorgvuldig en betrokken. Door meer bewust te zijn van wat ik voel heb ik geleerd om eerlijker en effectiever te communiceren”

Christian -
milieu adviseur